DET GLÆDER MIG AT LEVERE BLOMSTER TIL DIG

Hvor er det dejligt, at du har modtaget en skøn buket blomster. Jeg håber den vil bringe dig glæde. På denne side vil jeg gerne fortælle dig, hvordan du får længes mulig glæde af buketten.

Når du modtager buketten

Når du modtager buketten, er den pakket fugtigt og alle stilke er skåret skråt med en kniv. Stil buketten i en helt ren vase med håndvarmt vand fra hanen. Se dog undtagelserne nedenfor. Fyld vasen så der er vand helt op til der, hvor buketten er bundet sammen.

  • Er der tulipaner i din buket, anvender du koldt vand fra hanen.
  • Er din buket kun med roser, hortensia, syrener eller andre meget busk/træagtige stilke, benyttes det varmeste vand fra vandhanen – op til 60 grader.

Det første døgn en buket står i en vase, kan den godt drikke ret meget vand. Specielt hvis der er mange blomster i buketten. Så er det vigtigt lige at efterfylde med mere rent vand.

Stil gerne buketten koldt

En blomst springer hurtigere udden ud, jo højere temperatur den står ved. Så har du eventuelt et køligt sted, du kan stille buketten om natten, vil det forlænge bukettens levetid betragteligt.

Det ekstra

Vil du gøre det rigtigt god for din buket, kan du gøre følgende hver anden eller tredie dag:

  • Tag buketten ud af vasen.
  • Vask vasen grundigt af.
  • Snit stilkene med en god SKARP kniv (gerne en du kun benytter til blomster).
  • Til sidst stil buketten tilbage i vasen, der igen er fyldt med rent håndvarmt vand.
mini buket

Levetiden på buketten

Hvis du følger denne anvisning. gør du alt hvad du kan for at få en god lang holdbarhed af buketten. Under alle omstændigheder burde din buket mindst holde 5-7 dage, men i mange tilfælde meget længere. Skulle den mod forventning ikke holde mindst 5 dage, vil jeg meget gerne høre fra dig.